De woon- en interieur trends van 2019

De Nederlandse herfstperiode is al een tijdje bezig. Over een kleine maand is het inmiddels alweer winter! Dit betekent dat de laatste dagen van 2018 langzaam wegslijten en 2019 weer voor de deur staat. Bij het nieuwe jaar komen er ook weer nieuwe interieur trends om de hoek kijken. Wij nemen je in deze blog mee en laten zien hoe jij jouw huis alvast kunt ‘klaarstomen’ voor 2019.

 

Interieur expert aan het woord

Duurzaamheid

In 2019 zien we dat veel 2018 trends zich doorzetten. Interieur architect Astrid Teuwen heeft de interieur trends van 2019 onder de loep genomen. Zij merkt op dat het duurzame aspect een doorzettende trend is die mensen graag in hun huis willen laten terugkeren. Zo is een gerecyclede lamp een perfect voorbeeld. Lampen zijn namelijk erg belangrijk voor de sfeer van het huis. Een gerecyclede lamp laat duidelijk zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt maar het is niet direct ‘too much’.

Back to the good old days

Bij interieur experts is er geen controverse dat de jaren ’70 tot en met ’90 weer van zich zullen laten horen. De identieke mix van stijl en cultuur zorgen ervoor dat de warme kleurtinten van deze jaren weer te zien zullen zijn in diverse huizen. Denk hierbij aan kleuren zoals oudroze, zachtgrijs, beige tinten en natuurlijk goud. Goud is één van de kleuren die in 2019 absoluut niet mag ontbreken. De kleur straalt namelijk warmte uit en kan makkelijk gecombineerd worden met moderne materialen.

Over-the-top

Wees dit jaar niet te preuts en durf af en toe over het randje te gaan. Volgens mevrouw Teuwen zijn felroze en felgele dé kleuren die in 2019 de overhand nemen. Zelf zegt ze dat ze nu toe is aan meer rust en licht in haar huis. Dit komt omdat zij de felle kleuren nu al een tijdje in haar huis heeft. Daarnaast verwacht ze dat dit misschien wel één van de laatste periodes is dat de felle kleuren in zijn.

Multifunctionaliteit en technologie

 In de drukke maatschappij van tegenwoordig wil iedereen ‘online’ zijn. Dit denkbeeld gaat ook zijn sporen achterlaten in het interieur van 2019. Bij het inrichten van het huis is het namelijk belangrijk dat er multifunctioneel wordt gedacht. Diverse aspecten worden gekoppeld. De badkamer wordt samengebracht met de slaapkamer. Maar ook wordt de woonkamer ingedeeld als eventuele werkplek. Kortom breed inzetbaar, maak gebruik van de ruimte die je hebt!

 

Gemakkelijk meegaan met trends en ontwikkelingen

Trends komen en gaan. Je zult dus veel budget nodig moeten hebben om iedere keer mee te gaan, zul je denk. Bij Moving-in.nl kun jij gemakkelijk en goedkoop meubels huren. Door de flexibele huurperiodes is het gemakkelijk om eens in de zoveel tijd een te switchen van meubels. Dit geeft jou de mogelijkheid om jouw interieur eens volledig op de kop te gooien. Onze interieur professionals willen jou graag een handje helpen bij het uitzoeken bij van het juiste interieur. Onze voorraad gaat met de tijd mee en is voorzien van de modernste meubels. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem hier dan eens een kijkje!