Woning- en interieurtrends 2018

2018 is al weer mooi op weg en dat is ook goed terug te zien aan de woningen. Van vloeren tot plafonds, trendvolgers zitten weer bomvol ideeën. De trends komen veel voortvloeien uit het denkbeeld van de hedendaagse maatschappij. Een goed voorbeeld anno 2018 is dat duurzaamheid een veelbesproken begrip is waar steeds meer aandacht naar uit gaat. Bij het inrichten van het huis wordt er dan ook rekening gehouden met het milieu. Eén van de opkomende trends is dan ook het gebruik maken van gerecyclede producten. Mensen kunnen hierdoor goed zien dat er aan het milieu wordt gedacht.

Naast het recyclen is het belang van duurzaamheid ook goed terug te zien aan het aantal kamerplanten. Het interieur wordt dan ook letterlijk en figuurlijk groener. Sommige kamerplanten creëren niet alleen een leuke sfeer. Er zijn luchtzuiverende planten die ook functioneren als natuurlijke luchtverfrissers, zij kunnen namelijk CO2 omzetten naar zuurstof. Het bijkomende voordeel is dat de meeste kamerplanten gebruiksarm zijn en goedkoop waardoor het een aanwinst is voor jouw interieur.

Gemakkelijk inspelen op trends

Desondanks interieurtrends een lange tijd duren en niet snel veranderen kiezen mensen er toch voor om hun ‘oude’ meubels niet te vervangen. Dit is nogal begrijpelijk aangezien veel mensen hun meubels kopen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om meubels te gaan huren. Op deze manier ben je flexibel ingesteld en kun je gemakkelijk inspelen op de woning- en interieurtrends die nog zullen gaan volgen. Een andere voordeel van het huren van meubels is dat periodiek maar een klein bedrag kwijt bent. Als het meubel dan niet voldoet aan jouw wensen kun je er ook gemakkelijk weer voor kiezen om wat anders te gaan proberen.

Het jaar 2018 brengt veel kleuren met zich mee. Waar 2017 juist werd gekozen voor een zakelijke interieur zijn de trends van 2018 meer gericht op fleurige kleuren. Interieurspecialisten zijn het er unaniem over eens dat creativiteit steeds vaker wordt toegepast bij het inrichten van woonruimtes. Met een combinatie van fleurige kleuren en creatief denk vermogen zie je vandaag de dag dan ook schitterende ideeën langskomen.

Creatief je huis inrichten

Iedere ruimte is anders, afmetingen, licht inval, omgeving en nog veel meer aspecten hebben invloed op het resultaat. Waar sommigen dit als een uitdaging zien zijn anderen minder enthousiast en/of eisen niet teveel van hun interieur. Voor de personen die graag zelf hun interieur willen inrichten helpen wij graag meedenken. Zo zou je eens kunnen kijkje kunnen nemen bij ons portfolio. Hier staan verscheiden inrichting die in samenwerking zijn ontstaan. Voor de personen die niet te veel poespas willen maar gewoon een mooi en goed interieur staan wij ook altijd klaar. Onze meubelpakketten bieden dan ook de oplossing. Je kunt gemakkelijk selecteren wat je prioriteiten zijn en wij zullen op basis van deze gegeven jouw interieur uitzoek!