De tuintrends van dit jaar

Het jaar 2018 is nog maar net begonnen, maar toch willen we al graag de nieuwste tuintrends bekend maken. Voordat men het weet, staat het voorjaar namelijk al weer voor de deur. Hoog tijd om dus alvast eens te gaan kijken wat men dit jaar met de tuin wil gaan doen. Natuurlijk betekend dit niet, dat de tuin volledig op de schop hoeft te gaan. Bepaalde trends die men in 2017 zag, zullen ook dit jaar nog door blijven lopen.

Een authentieke look

Een trend die men in 2018 volop zal gaan zien, is de authentieke look in de tuin. Hierbij kan men denken aan ruwe materialen, natuurstenen en oud gebakken klinkers. Deze oud gebakken klinkers kunnen dan juist ook weer vaker worden hergebruikt.  Nog steeds wil men dezelfde look en feel ervaren als dat men in huis heeft, maar daarnaast wil men buiten ook echt een eigen plekje creëren. Vaak wordt er gedacht dat authentieke materialen veel werk en onderhoud met zich meebrengen, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Het is dan ook belangrijk dat deze materialen verwerkt worden door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Bij de authentieke look, wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurstenen. De natuurstenen geven de tuin meer sfeer en daar is men tegenwoordig meer naar op zoek.

Vernieuwende tegels

In veel tuinen, komt men de welbekende 60 x 60 tegels tegen. Deze tegels waren een paar jaar lang een echte trend, maar tegenwoordig ziet men steeds meer andere tegels in de tuin. De tegels die men nu meer gaat zien, zijn juist meer langwerpige tegels of juist tegels met hele andere vormen. Deze geven een tuin ook meer karakter. De tegels met aparte vormen kunnen dan ook weer goed worden gecombineerd met natuurstenen, om zo stukken in de tuin te kunnen afbakenen.

Doordat de tegels van tegenwoordig ook over nieuwere technieken beschikken, is het ook makkelijker om deze te kunnen leggen. Tegels worden minder dik, waardoor deze dus ook minder zwaar zullen zij niet.  Dit scheelt al enorm bij het leggen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook al tegels te verkrijgen die beschikken over een aangehechte betonlaag. Hierdoor kunnen deze tegels direct in het zand worden  gelegd, zo dat dat er eerst nog een betonlaag gestort hoeft te worden.