De modernisering van de vastgoedbranche

De woningmarkt is nog steeds volop in ontwikkeling. Waar in 2016 er een enorme groei te zien was op de woningmarkt, wordt dit ook nog steeds voor 2017 verwacht. Het eerste halfjaar van 2017 is alweer bijna voorbij en in het eerste halfjaar zijn er ook weer veel woningen verkocht. Doordat de koopkracht nog steeds stijgt en daarnaast juist de werkloosheid minder wordt zal deze stijgende lijn ook nog zeker blijven duren. Ook zullen de huurprijzen dit jaar meer gaan stijgen, waardoor het alleen nog maar aantrekkelijker wordt om een huis te kopen. Naast dat de woningmarkt nog steeds volop in ontwikkeling is, is ook de vastgoedbranche volop aan het ontwikkelen. Zo zijn er namelijk een aantal nieuwe trends te zien in de vastgoedbranche.

Digitale ondertekening

Er gaat vaak veel tijd zitten in het tekenen van een koopovereenkomst. Er moet een afspraak worden gemaakt en iedereen moet natuurlijk ook op dat moment kunnen. Deze ondertekening vindt dan plaats bij een notaris kantoor, waar de betrokkenen ook nog naar toe moeten komen. Tegenwoordig moet dit natuurlijk veel makkelijker en sneller kunnen gaan. Een nieuwe ontwikkeling in de vastgoedbranche is dan ook het digitaal ondertekenen van een koopcontract. Er wordt dan ook verwacht, dat deze ontwikkeling binnen een bepaalde periode ook echt zal worden toegepast. Het zal enorm veel tijd, geld en moeite gaan schelen.

Virtuele rondleidingen

Zodra er interesse is in een huis, vind men het vaak belangrijk om zo snel mogelijk een bezichtiging te kunnen plannen. Toch blijkt veelal, dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om op korte termijn een bezichtiging te plannen. Makelaarskantoren hebben het namelijk enorm druk en zodoende duurt het vaak wel één tot twee weken, voordat de bezichtiging kan worden ingepland. Tijd wat men vaak niet heeft, want stel je voor dat er andere kapers op de kust zijn. Zodoende wordt er dan ook volop gewerkt aan een virtual reality app, waarmee men vanaf de bank een rondleiding door het huis kan maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de speciale VR-bril. Deze app moet er mede voor gaan zorgen, dat er een lagere drempel gaat komen om huizen te bekijken. Ook scheelt het natuurlijk enorm veel tijd. Zodra men de virtuele rondleiding heeft gehad en men is nog steeds geïnteresseerd, dan kan er een afspraak worden gemaakt voor een live bezichtiging.

Een rondleiding gegeven door de verkopen

Een andere trend die men tegenwoordig ook steeds vaker ziet, is dat de verkoper zelf een rondleiding door het te verkopen huis geeft. De verkoper kent het huis natuurlijk het best en dat kan een koop alleen maar ten goede komen. Ook kent de verkoper natuurlijk de buurt, wat natuurlijk ook erg belangrijk kan zijn voor de eventuele koper. Een ander groot voordeel is, dat de verkoper en eventuele koper samen een afspraak voor de rondleiding kunnen inplannen. Men zit dan namelijk niet vast aan kantoortijden. Natuurlijk regelt de makelaar nog wel steeds alle andere belangrijke zaken, die bij een eventuele koop komen kijken.