Creëer ruimte en rust in een klein huis

Een klein huis kan de inrichting erg bemoeilijken. Helaas komen kleine ruimtes in een huis veel voor, vooral voor mensen die midden in de stad wonen of voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Hoe klein je huis ook is of hoe weinig ruimte deze bevat er zijn altijd oplossingen, waardoor je een huis groter kunt laten lijken. Een huis dat groter lijkt, oogt altijd mooier en aantrekkelijker. Dit geldt voor zowel de buiten-en binnenkant van een huis. Binnenshuis kan er al snel rommel ontstaan waardoor het huis nog kleiner lijkt. Om een huis groter te laten lijken, is het belangrijk om de juiste interieurstijl toe te passen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van spiegels en kleurengebruik, kan de ruimte veel groter lijken. Een grotere ruimt geeft mensen meer plezier. Door de onderstaande tips op te volgen, krijg je in no-time een ruimtelijker en rustiger huis.

De inrichting van een klein huis

De eerste en meest makkelijke tip is om je huis op te ruimen. In iedere ruimte ligt er wel iets wat niet gebruikt wordt en weg kan. Door spullen uit de kamer weg te halen, zal je gelijk zien dat de kamer een stuk ruimtelijker en rustgevender oogt. Door jarenlang in hetzelfde huis te wonen, ben je als het ware aan alle spullen gewend en valt de rommel vaak niet op. Door de bank netjes te maken, de kapstok op te ruimen en spulletjes op te slaan op zolder of in de garage ziet het huis er veel ruimtelijker uit.

De beste kleur om een kamer groter te laten lijken is wit. Wit reflecteert licht, waardoor het lijkt alsof er meer licht in huis is. Niet alleen wit werkt goed, maar ook de kleuren blauw en grijs. Door de kleuren blauw en grijs wordt er meer nadruk gelegd op de meubels. Na het bepalen van de muurkleur is het essentieel om spiegels te plaatsen. Spiegels geven net zoals witte muren extra licht. Een spiegel tussen twee ramen creëert ruimte. Een spiegel die vanaf de vloer tot het plafond rijkt creëert veel ruimte en laat de kamer er spectaculairder uit zien. Denk maar eens aan een dansschool, door spiegels lijkt een dansschool altijd groter dan het is.

Een klein huis met meer sfeer

Door een klein huis nog meer ruimte en rust te geven kan er gebruikt worden gemaakt van strepen. De strepen zorgen ervoor dat de ruimte van een kamer veranderd. Dunne verticale strepen zijn geweldig om een plafond hoger te laten lijken. Naast deze tips in gebruik te nemen kunnen er ook experts ingehuurd worden op het gebied van interieurstyling. Interieurstylisten zijn op de hoogte van de laatste trends en zo kunnen verkeerde keuzes worden voorkomen. Door goedkoop meubels te huren kan er als het ware gespeeld worden met verschillende soorten stijlen. De experts van Moving-in.nl kunnen daar erg goed bij helpen. Voor vragen of adviezen kunt u gerust contact met ons opnemen via het volgende nummer: 0546 454 105.